Iskolánk

Iskolánk bemutatása

Az elmúlt 30 év sikeres munkájának eredményeképp büszkén állíthatjuk magunkról, hogy iskolánk Budapest legzöldebb lakótelepi iskolája. Intézményünk 1985-ben nyitotta meg kapuját.

 

Pedagógiai Programunk kiemelt feladatként kezeli a környezetvédelmet, és igen sokszínű és magas színvonalú képzés folyik az alábbi szakterületeken is:

 

·      Az alsó tagozat játékos alapozó évei után a diákok az 5. osztálytól évfolyamonkénti, nívószintes bontásban, emelt szintű angol és informatika  oktatásban részesülnek.

 

·      Iskolánk helyt ad különböző pedagógusképző intézmények tanítási gyakorlatának, vizsgatanításainak (pl.: ELTE TÓK).

 

·      Pedagógiai programunkban kiemelt feladatként jelöltük meg a hagyományőrzést és néptánc tanítását. Szakképzett néptánc pedagógus vezetésével heti egy órában néptánc oktatás folyik az első négy évfolyamon. Immár több mint 15 éve kerül sor minden május utolsó hetében a kerületi szintű hagyományos Toborzó néptánc és népművészeti találkozónkra. Volt diákjaink közül többen végeztek és járnak a Táncművészeti Főiskolára és nemzetközi hírű néptánc csoportokba.

 

·      Iskolánkban sokféle szakkör (kis matematikus, sakk, go, dáma, múzeum-könyvbarát, beszédművelés, angoldráma) biztosítja tanulóink számára a képességfejlesztést, az önkifejezést és a környezettudatos szemlélet kialakítását.

 

·     Iskolánk fennállásának 30. évfordulójára felújított színháztermünk egyedülálló lehetőséget biztosít különleges programjaink számára. Az iskolai rendezvényeken (nemzeti ünnepek, mikulás, iskolai karácsony est, farsang stb.) túl, rendszeresen itt kerül megrendezésre több kerületi szaktárgyi verseny – angol, történelem, Kazinczy, könyvtári vetélkedő, stb. Szinte minden korosztálynak lehetőséget tudunk biztosítani különböző kulturális rendezvényekre, óvodák, nyugdíjas klub részére egyaránt. A felsorolt  programok és rendezvények mellett, színháztermünk képzőművészeti kiállítások színtere is.

 

·      A színházterem mellett az aula és a lépcsőfordulók, folyosók is kiállítási helyszínként működnek, ahol 2-3 havonta állítjuk ki a tanulóink munkáit.

 

·      Emelt szintű művészeti képzésre a rajzórák keretein belül és szakkör formájában is sor kerül az iskolában működő Paletta képzőművészeti Szakkör szakképzett grafikusával. Több tucat diákunk választotta a képzőművészeti pályát. Grafikusok, festők, szobrászok, fotóművészek – (Takács Szilvia –szobrász, Király András, Dankó Dániel, Hári Viktória grafikus, Dukai Zsófia festőművész, stb.) Továbbá lehetőségük van diákjainknak a Szentpéteri József Ötvös Iparművészeti Stúdió foglalkozásain kézműves mesterségekkel megismerkedni.

 

·      Intézményünkben igen magas színvonalon működik a média oktatás. Média szakkör keretében a nyolcadik évfolyamos tanulóink készítik el a Heti 15 név alatt futó iskolarádiót.

 

·      Az iskolánkban működő Prima Primissima díjas Weiner Leó Zeneiskolában és Zeneművészeti Szakközépiskolában szolfézs, furulya, fuvola, klarinét, hegedű, cselló és zongora szakokon tanulhatnak a diákok. Az itt tanult diákjaink közül sok híres zenész és énekes lett. Így például Szilágyi Ágota csellóművész, Fodor Beatrix operaénekes, stb.

 

·      SMART referencia iskola vagyunk, 3 interaktív táblával rendelkező termünk van. Mindezek mellett több évfolyamon emelt szintű számítástechnikai oktatás is folyik, melynek keretében három kialakított szaktanterem áll a diákok rendelkezésére.

 

·      Az alsó tagozaton felmenő rendszerben a mindennapos testnevelés bevezetése mellett emelt szintű kézilabda és labdarúgás profilú foglalkozásokra járhatnak jelenleg az 1-4. évfolyam kisdiákjai.

Tanulóinknak lehetősége van továbbá szakköri vagy tanórai keretben részt venni:

-      cselgáncs

-      néptánc

-      műkorcsolya

-      jégkorong foglakozásokon

Mindezt segíti az udvari felújított műfüves pályánk, a kosárlabda pályánk, a két részre osztható tornacsarnokunk, judo termünk valamint két tornaszobánk.

 

·      A kerületben működő 60+ programjai közül az angol és a informatika foglalkozásoknak is mi adunk otthont.

 

Iskolánkban az alapkészségek és képességek elsajátítása mellett minden gyerek a fent felsorolt lehetőségek segítségével ki tudja bontakoztatni a benne rejlő tehetségét.

 

 

~~~

Tisztelt Szülő!
 
Tájékoztatom, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter mint a Magyar Állam képviselője a Groupama
Biztosító Zrt.-vel , az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról szóló 119/2003. (VIII. 14.)
Korm. rendeletben (a továbbiakban: Korm. rendelet) meghatározott balesetbiztosítási szerződést
kötött.
 
A Korm. rendelet 1.§- a értelmében baleset-biztosításban részesül minden Magyarország területén
állandó lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár 3. életéve betöltésének napjától, 18. életéve
betöltésének napjáig.
 
A területileg illetékes ügyfélszolgálati iroda a Gazdagréti tér 7 szám alatt található.
 
telefonszámuk: +36 1 248-0036 és +36 1 361-0091
 
Bruckner László intézményvezető

Tanév rendje

 

2018/2019

 

Szorgalmi év:

    181 nap                 elsőtanítási nap: 2018.09.03.(hétfő)

                               utolsó tanítási nap:2019.06.14.(péntek)

A szorgalmi időszak elsőfélévét január 25-én (péntek) zárjuk, az értesítők kiosztására február 1-jén (péntek) kerül sor.

 

 

Szünetek:

Őszi szünet előtti  

utolsó tanítási nap:                            elsőtanítási nap:

2018.október 26.(péntek)                   2018. november 05.(hétfő)

 

 

Téli szünet előtti           

utolsó tanítási nap:                            elsőtanítási nap:

2018. december 21.(péntek)              2019. január 03.(csütörtök)

 

 

Síszünet:2019. 02.25-26. (hétfő-kedd) -/tanítás nélküli munkanap/

 

Tavaszi szünet előtti

utolsó tanítási nap:                              elsőtanítási nap:

2019. április 17. (szerda)                    2019. április 25. (csütörtök)

2019.04.24.(szerda)/tanítás nélküli munkanap/

 

 

Rendkívüli munkanapok:

2018. 10.13.(szombat – 10.22. helyett)

 

2018. 11.10.(szombat – 11.02. helyett) - /tanítás nélküli munkanap: pályaorientációs nap/

 

2018. 12.01. (szombat – 12.24. helyett)

 

2018. 12.15. (szombat – 12.31. helyett)

 

 06.12-13. (szerda – csütörtök) -/tanítás nélküli munkanapok/

 

 

Ballagás és tanévzáró ünnepély: 2019. június 14. (péntek) 17 h